sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kesäkurpitsa-aurajuustopasta




Sunnuntai on vauvauintipäivä, ja vauvauinnin jälkeen on aina kiljuva nälkä. Ruoan täytyy siis olla helppo, nopea ja herkullinen. Miehen toiveesta tänään kesäkurpitsa-aurajuustopastaa.

Kesäkurpitsa-aurajuustopasta

oliiviöljyä
1 iso kesäkurpitsa
2-4 sipulia
2 valkosipulin kynttä
170 g Aura-juustoa
vettä
yrttisuolaa
mustapippuria
tilliä

täysjyväspagettia
juustoraastetta

Kuullota pilkotut sipulit ja kesäkurpitsa paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää Aura-juusto pieninä palasina ja hämmennä kunnes juusto on sulanut kasvisten sekaan. Laita spagettivedet kiehumaan suunnilleen tässä välissä. Lisää paistinpannuun vettä noin desin verran (riippuu kuinka paksua tai löysää kastikkeesta haluat) ja anna muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun spagetti kiehuu. Mausta yrttisuolalla, mustapippurilla ja tillillä. Lapioi lautaselle spagetit ja kastike, raasta päälle esim. parmesania. Nauti!

Ohje on hieman epämääräinen, koska teen tätä itse aika mutu-tuntumalla, välillä maistellen ja sen mukaan ainesten määriä säätäen. Annos on periaatteessa neljälle, mutta usein vetästään miehen kanssa koko satsi kahdestaan kun on niin hyvää...

(Tämä ohje on käsittääkseni ollut joskus vuosia sitten jossain lehdessä, josta äitini sen on sitten bongannut. Itse en ole ohjetta koskaan nähnyt, vaan yrittänyt vain apinoida äitini soosia.)

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa niin hyvältä, että pitänee laittaa testaukseen het viikonloppuna. Oli muuten syksyllä puhetta miehenkaatokeitosta, tein sitä taas viikonloppuna ja hyvää tuli. Piti laittaa resepti sulle jo eilen, mutta unohdin. Uusi yritys tänään.

    VastaaPoista
  2. Miehenkaatokeitto testattava ASAP! Mihinkähän sen miehen sitten kaataisi...?

    VastaaPoista