tiistai 4. tammikuuta 2011

Ikuinen tiskirättipulma

Sotkuinen keittiö on ällötys, rumat, likaiset ja haisevat tiskirätit vielä enemmän. En ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt täydellistä ratkaisua tuohon tiskirättiongelmaan. Perinteiset kertakäyttöiset siivousliinat ovat rumia kun mitkä, eikä tunnu hyvältä heittää likaisia rättejä jatkuvasti roskiin. Kestoliinoissa on arveluttanut aina eniten hygieenisyys - saako liinan oikeasti pestyä tarpeeksi puhtaaksi ja lähteekö inhat hajut. Lisäksi rätin säilytys on samanlainen ikuisuusongelma. Aina ne lojuvat märkinä missä sattuu, tai ovat piilossa kaapissa silloin kun pitäisi saada rätti nopeasti käteen.

Ainakin Magissolla on olemassa noita tiskialtaaseen kiinnitettäviä magneettisia keittiöliinatelineitä, mutta Eva Solon "putkirätit" vaikuttivat vielä näppärämmiltä.


Ovat olleet nyt käytössä ehkä kuukauden päivät (välillä käytetty pesukoneessa tietenkin), ja vaikka imuteho ei ole ehkä aivan sitä mitä olisin toivonut, niin olen enimmäkseen tyytyväinen. Nyt pitäisi enää keksiä, mikä on paras tapa pitää rätit puhtaina. Pesukone, astianpesukone, joku muu, mikä? Ja kuinka usein?

Ja kuinka sattuikaan, ihanalla Varpusella näyttää olevan tämäkin homma hallussa:

7 kommenttia:

 1. uutena löysin tiesi blogiisi (tai paa-piin kautta) ja tiskirätti pulmaan: meillä on käytössä bambukankaiset kestorätit ja rätti roikkuu ikean klipsussa tiskikaapin oven rivassa. Kätsä laittaa siihen aina ilmavasti roikkumaan eikä loju mytyssä altaan reunalla. Ainakin oma silmä kestää katsoa ;) Juuri posti toi kolmannen rätin ja ne nyt sitten kiertää, tarkkaa aikaa en osaa sanoa kauanko yksi käytössä kun pienten lasten kanssa se voi olla kolme rättiä päivässä riippuen mitä kaatuu.. mutta oon tykännyt!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Täytyypi ehkä testata. Tosiaan, tuon vauvan kanssa kaiken maailman rättien kanssa puljaaminen on monikertaistunut. Varsinkin kun tällä viikolla aloitimme kunnolla kiinteiden syömisen ja joka paikka tuntuu olevan ruokailun jälkeen enempi vähempi soseessa :)

  VastaaPoista
 3. vielä lisäystä, nuo bambukankaiset on antibakteerisia ja huuhdon ne aina käytön jälkeen astianpesuaineella niin en oo moittinut että haisis!

  VastaaPoista
 4. Aivan. Taitaa olla niin että ne on pöpöt mitkä haisee, eli pitäisi vain pestä tarpeeksi usein.

  VastaaPoista
 5. Hoo! Putkirätit menee harkintaan. Pahalta näyttää vain, ettei ne sujahda tämän tapaisella (http://www.sinikorento.fi/cat/product_details.php?p=1852) kääntyvällä suuttimella varustettuun hanaan vaivatta.

  (Löysinpäs muuten viimeinkin tänne)

  VastaaPoista
 6. Ja mikä mahtava löytö tämä onkin :D Ehkä mä joskus vielä keksin jonkun pointinkin tähän hommaan. On oikeita blogeja (niinko vaikka sun) ja sit näitä wannabe-blogeja.

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän tää rullaa :)

  Jospa minun kuiva kausi alkaisi hiljalleen hellittää kun saa mielekkäämmät välineet käyttöön.

  VastaaPoista