sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kahvia koneeseen!Yöt ovat kovin levottomia. Nuoriherra (5kk) on reilun kuukauden ajan heräillyt yöllä lähes tunnin välein tankkaamaan, joten minä alan olla univelkoineni jo vähän pöhköläinen... Entisessä elämässä (siis aikana ennen kuin tapasin nykyisen aviomieheni) en ollut saanut koskaan edes yhtä kahvipakettia käytettyä loppuun saakka. Kaapista kyllä kahvia yleensä löytyi, mutta parasta ennen -päiväys saattoi olla parinkin vuoden takaa. Toisin on nyt. Kahvisieppo mieheni on (poikamme suosiollisella avustuksella) opettanut minutkin juomaan kahvia lähes päivittäin. Koska kuitenkin juon kahvia edelleen sen verran harvoin, tykkään kikkailla maidonvaahdottimen (OBH Nordican Café Crema) kanssa. Tavallinen suodatinkahvi + mikrossa lämmitetty ja vaahdotettu rasvaton maito = melkein hieno erikoiskahvi, eikös?

Tässäkään asiassa en siis ole mikään hifistelijä, vaan taas kerran lähinnä wannabe :) Kahvinkeitin on OBH Nordican hopeanvärinen King of Coffee (joka tosin tullee lähitulevaisuudessa vaihtumaan johonkin Moccamasteriin). Kahvi on useimmiten Meiran Reilun kaupan kahvia ja maito sitä mitä kaapista sattuu löytymään (luomua tai tavallista, rasvatonta tai kevyttä). Kun olisi aikaa ja viitseliäisyyttä, voisi perehtyä kahvijuttuihinkin hieman paremmin, vaikka tämän Kotibaristan oppaan avulla.

Miksi muuten luomumaidot ja tavallinen kevytmaito eivät meinaa millään vaahdottua? Tavallinen rasvaton maito vaahtoutuu tuolla vispilällä kivasti, mutta muut ei (täysmaitoa en ole kokeillut). Kismittää kun en tiedä syytä. Sellainen varmasti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti