lauantai 18. joulukuuta 2010

Parempia lahjoja

Äitini tai isäni eivät lue blogiani, ainakaan vielä. Ei siis tarvitse pelätä joululahjojen paljastumista etukäteen. Pojan isovanhemmille teetettiin seinäkalenterit (ette varmaan ikinä arvaa kenen kuvilla...) ensi vuodelle, mutta nepä eivät vielä saapuneetkaan yhtä aikaa joulukorttien kanssa. Ovat vähällä myöhästyä kokonaan aatosta ja lahjojen jaosta. Me nimittäin pakataan kimpsut ja kampsut ja lähdetään jo maanantaiaamuna maalle joulun viettoon.

Meidän perheen jouluista on pyritty viime vuosina karsimaan turhan krääsän osto pois (vaihtelevalla menestyksellä), ja toivon ettei lapsen syntymä tule tätä kovasti muuttamaan. Parempi yksi hyödyllinen kuin kymmenen hyödytöntä lahjaa. Tai itse olen sitä mieltä, että parempi jättää lahjat kokonaan ostamatta, jos ei oikeasti keksi mitään tarpeellista. Viime vuonna lahjaksi saatu hierontalaite on hieno esimerkki täydestä turhakkeesta, jota ei ole vuoden aikana käytetty kertaakaan varsinaiseen tarkoitukseensa, ja kissojen viihdykkeenäkin toimi vain kerran tai pari uutuudenviehätyksen voimin. Tuossa se lojuu hyllyssä keräämässä pölyjä. Ei kukaan sattuis tarvitsemaan? Saisi tulla hakemaan pois...

Siltä varalta, että seinäkalenterit myöhästyvät, yritin keksiä toisen lahjan. Koska muutaman päivän miettiminen ei tuottanut tulosta (vanhemmillani on jo "kaikkea"), päätin sijoittaa aapisiin. Kymmenen kappaletta Liberiaan, Ugandaan tai Sierra Leoneen Suomen Pakolaisavun kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti