perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ostaako vai eikö ostaa?


Osallistuttiin kuun alussa puolitosissaan, sen kummemmin asiaa miettimättä, Arabianrantaan 2013 valmistuvien uusien Hitas-asuntojen arvontaan.

Lotto osui. Hups.

Nyt meillä on vielä viikko aikaa päättää, ostammeko ihkauuden kodin (67 m²,  3h + k), johon pääsisimme muuttamaan parin vuoden päästä. Alustava lainalupauskin tuli jo pankista soitettua, "pahalta" siis näyttää... :)

Asumme tällä hetkellä vuokralla ja oma asunto houkuttelisi, vaikka samaan aikaan suuri asuntolaina hirvittää. Meillä on vakkariduunit ja varmaan ihan keskiluokkaiset tulot, joten lainan saaminen ei ole mikään ongelma. Meillä on kuitenkin myös molemmilla taustalla yhdet entisessä elämässä tehdyt huonot asuntokaupat (väärään aikaan, väärän ihmisen kanssa, myynti juuri pahimpaan talouskriisin aikaan...), joten kynnys uuden asunnon ostoon on aika korkealla. Hitasta halvemmalla ei uuteen omistusasuntoon ratikkareitin varrella kuitenkaan pääse, eikä tämä tilaisuus todennäköisesti toistu.

Keskiviikon vauvakerhossa pohdiskelin asiaa ääneen, ja vieressä lastaan syöttänyt minulle ennestään tuntematon äiti hihkaisi "Ai tekö sen saitte!? Me haettiin sitä samaa asuntoa ja ollaan seitsemännellä varasijalla!" Tuntui samalla voitonriemuiselta (juuri me saataisiin ostaa asunto, jonka niin moni muukin haluaisi) ja epäoikeudenmukaiselta (tuo toinen perhe olisi todella halunnut sen asunnon, heidän ei olisi edes tarvinut miettiä ostopäätöstä).

Mietintämyssy päähän ja plussia ja miinuksia listaamaan. Mitä sinä tekisit?

2 kommenttia:

  1. Pankista rahat ja kämppä omaksi. Pelkästään sijoitusmielessä ajatellen noiden asuntojen arvo tuskin laskee ikinä, uskoisin että aivan päinvastoin.

    VastaaPoista