torstai 28. huhtikuuta 2011

Oma mökki


Oma kesämökki. Enpä olisi vielä jokin aika sitten uskonut, että meitä voisi tituleerata mökin omistajiksi, mutta näin vain kävi. Vuonna 1989 rakennettu kaksikerroksinen hirsimökki sijaitsee Keski-Suomessa järven rannalla, muutaman sadan metrin päässä vanhempieni mökistä. Sähköt on, vesi on kannettava. Tämäkin mökki on ollut suvussa jo aiemmin, mutta viimeiset kuusi vuotta lähes käyttämättä. Ja nyt se on meidän!

Pääsiäislomasta uhrattiin yksi päivä tilusten katsastamiseen ja inventaarion tekemiseen. Mökin omistuksen siirtyessä kun saatiin kaupan päälle myös koko irtaimisto.  Entisen mökkiläisen kamoja vietiin jo pois pari peräkärryllistä ja useampi jätesäkillinen sekalaista tilpehööriä, vanhoja ummehtuneita liinavaatteita, rikkinäisiä tavaroita, kuivaruokaa ja muuta roskaa päätyi kaatopaikalle. Hommaa on silti vielä jäljellä, ennen kuin paikka on täysin kesäasuttavassa kunnossa ja näyttää enemmän meiltä. Täytyy siivota, pyykätä, järjestää, tiskata, hankkia uutta, heittää pois vanhaa, laittaa pihaa, kaataa puita valon tieltä, rakentaa laituri, siivota rantaa isommista kivistä...  Työleiriä tiedossa koko kesäksi siis.

Toukokuussa mennään seuraavan kerran. Silloin on tarkoitus viettää talkoohommissa useampi päivä ja saada paikka siihen kuntoon, että juhannus voidaan viettää omalla mökillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti